Heeft u vragen over een aardpen slaan?
Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over een aardpen slaan.
Wanneer heb je een Aardpen nodig?
Als de bestaande hoofdaarding op de waterleiding aangesloten zit. Of überhaupt geen aarding in uw groepenkast ziet zitten. Als u prikkelingen voelt via een kraan of huishoudelijk apparaat. In het laatste geval, zo snel mogelijk een afspraak maken met ons!
Wat kost het om een aardpen te slaan?
De prijs kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het is onder meer afhankelijk van waar de aardpen geplaatst kan worden en hoe diep deze moet gaan. We kunnen de aardpen binnen slaan, zolang de grond zichtbaar is in uw woning. Dit is eventueel te zien in de kruipruimte of de meterkast.
Daarnaast kan de diepte van de aardpen van invloed zijn op de prijs. Standaard slaan wij een aardpen van 6 meter, waarmee we in 95% van onze projecten de gewenste waarde halen. Uitgaande dat wij de standaard waarde onder de 166ohm moeten halen, wat normaal is voor een meterkast met aardlekschakelaar.
De kosten voor het slaan van een aardpen liggen doorgaans tussen de €340,- en €410,-. Wil je meer weten of een specifieke offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Mijn CV- ketel slaat in storing? Wat nu?
Als uw CV- ketel in storing valt en uit de sturingscode blijkt dat het om een slechte aarde betreft? Dan heeft u in de meeste gevallen een nieuwe aardpen nodig.
Zitten er gevaren aan het niet hebben van een aardpen?
Ja! Wij zeggen altijd dat de aardpen de belangrijkste draad van de elektrotechnische installatie is. Zonder een aardpen kunt u onder spanning komen te staan, uw aardlekschakelaar werkt niet. Metalen delen kunnen onder spanning staan, waardoor u een schok kunt krijgen.
Welke aardpennen bestaan er?
1: hulp elektrode. Als uw groepenkast voorzien is van aardlekschakelaars.
2: diepte aarding. Grotere installaties, kantoor, winkels of fabriek- gebouwen.
Wat zijn de verschillen?
1: bij een hulp- elektrode slaan wij op een diepte van 6 meter de gewenste weerstand.
2: bij een diepte aardpen is de diepte bepalend voor de weerstand van de aardpen.
Hoe diep wordt de Aardpen geslagen?
1: hulp elektrode tot 6 meter diep
2: diepte aarding vanaf +6 meter diep tot de gewenste weerstand bereikt is.
Hoe lang duurt het slaan van een Aardpen?
Gemiddeld een uur voor een hulp- elektrode. Een diepte aardpen is lastiger te bepalen.